Gå til hovedindhold

Vuggestuen Marselis Boulevard

Vi er en vuggestue med et rigt udeliv og arbejder med differentierede lege- og læringsmiljøer for at sikre, at alle børn er en del af fællesskabet

Fire børn på tur med vuggestuen i nærområdet – hånd i hånd
  • Læs op

Indhold

    Vi arbejder med differentierede lege- og læringsmiljøer for at sikre, at alle børn er en del af fællesskabet. Det gør vi i det store fællesskab på stuen eller i mindre grupper.

    Vi lægger vægt på genkendelighed og struktur, som giver forudsigelighed og tryghed. Vi ser på og understøtter den aktuelle børnegruppes behov og tilrettelægger hverdagen med udgangspunkt deri.

    Vi har et rigt udeliv og er ude i al slags vejr. Vi tager både på mange ture ud af huset og bruger meget tid på legepladserne. Vi tager gerne indendørsaktiviteter med udenfor, men skaber også nye muligheder for vores børn under åben himmel. Det er oftest muligt både at aflevere og hente udenfor. 

    Vi er optagede af børnenes leg – både hvordan vi kan deltage i den, men også hvordan vi passer på den leg, som børnene selv sætter i gang.

    Der er en god stemning i vores vuggestue, og det er en del af vores kultur, at vi fx altid siger både goddag og farvel til hinanden. Dette gælder både for medarbejderne, forældrene og børnene – og børnene gør det også til hinanden.

    Besøg os

    Sådan ser her ud

    Forrige Næste

    Vi har en skøn beliggenhed, hvor vi er tæt på både natur og by, fx skov, strand, fodboldbaner, markedet på Ingerslevs Plads og diverse legepladser.

    Det er nemt at finde os – og så har vi gode parkeringsforhold.

    Vi har god plads, både inde og ude, hvilket giver masser af muligheder. Vores børn er heldige at have to dejlige, grønne legepladser med mange udfordringer og muligheder. De byder også på mange gemmesteder og plads til leg.

    Indenfor har vi blandt andet et motorikrum med gynger, ribbe, puder m.m. Dér kan vi udfordre vores børn efter behov og alder og også lave bevægelseslege.  

    Børnene har base på deres stue, hvor alt er mere genkendeligt og deres – og så kan de bevæge sig ud i vores fællesarealer og på de andre stuer, når de er parate, og når dørene/lågerne er åbne (medarbejderne giver mulighed for dette).

    Vi lægger vægt på, at vores rum er indrettet og bliver brugt på en måde, så de passer til vores børns behov, og at vi kan forandre dem, når der er brug for eller ønske om det. Det kan fx være ved hulebyggeri, fest med musik og dans, byggeleg eller rolleleg.

    Vi er en stueopdelt vuggestue med 60 dejlige børn og 18 medarbejdere fordelt i to huse – med to stuer i Marselis Boulevard nummer 50 og tre stuer i Marselis Boulevard nummer 48.

    Vores dagligdag er gennemsyret af struktur, der sikrer genkendelighed, skaber overskud for børnene og giver mulighed for spontanitet.

    Børnene har morgensamling med stuen hver dag, hvor vi har fokus på hinanden og vores fællesskab – med sang, dialoger og lidt at spise.

    I "storebørnsgruppen" mødes vores ældste børn en gang om ugen, hvor de er sammen med jævnaldrende børn, som også er ”på vej til børnehave”. Der er aktiviteter og samvær, der passer til børnenes behov og udvikling.

    En gang om ugen har vi fredagsrock/fællessang, og her mødes alle børn og voksne i hvert hus til fællessang, bevægelse, teater m.m.

    Vi har mange "typiske" traditioner og fejrer fx fastelavn, vuggestuens fødselsdag, jul m.m. Men vi har også skabt vores egne traditioner. Fx har vi bedsteforældredag, fælles temauger og en efterårsfest, hvor vi inviterer efteråret indenfor og danser og tumler i blade i vores fællesrum.

    Vi prioriterer og vægter vores udeliv højt og er ude året rundt i al slags vejr. Vi tager gerne på tur til skoven, stranden eller steder i Aarhus centrum – fx til marked på Ingerslevs Plads.

    Voksen og børn holder pause på tæpper ved Tangkrogen

    Frokost

    I Vuggestuen Marselis Boulevard har forældrene (ved afstemning) valgt, at børnene skal have et forældrebetalt frokostmåltid, som bliver tilberedt i vuggestuens køkken. 

    Vi er vilde med mad uden kemi, og vuggestuen har det økologiske spisemærke i guld. Det betyder, at maden vi serverer for børnene er 90-100 % økologisk.

    Find vuggestuen på denne liste over økologiske spisesteder



    Du er som forælder med til at bestemme, om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om børnene skal have madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

    Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

    Det gode fælles måltid skal i Frederiksbjerg Dagtilbud danne rammen om hygge, samvær og fællesskab, skabe madmod og maddannelse – og give barnet en forståelse for en god og sund madkultur. Det gode fælles måltid handler for os om god stemning ved bordet og omkring det fælles måltid og om et appetitligt fælles måltid med fokus på madmod og maddannelse. Læs mere i PDF'en herunder.

     

    Det økologiske spisemærke i guld (90-100 % økologi)

    Eftermiddagsmad

    I Vuggestuen Marselis Boulevard serverer vi om eftermiddagen frugt, friskbagt brød/rugbrød og diverse vegetarpålæg/kødpålæg med vand at drikke til. Eftermiddagsmåltidet er finansieret af vuggestuens forældre. Hvis du ønsker, at dit barn skal være med i ordningen, melder du det til ved opstart og betaler for ordningen månedsvis.

     

    Kost og sikkerhed

    I hele Frederiksbjerg Dagtilbud er vi naturligvis opmærksomme på sikkerhed i forbindelse med mad og måltider. Vi har formuleret en retningslinje for kost og sikkerhed i dagtilbuddet. Du kan læse retningslinjen i PDF'en herunder. 

     

    Eksempel på frokost fra vuggestuens køkken

    Når dit barn starter hos os

    Når du som forælder har sagt ja til en plads i Vuggestuen Marselis Boulevard, modtager du en mail om, hvilken stue dit barn skal gå på og diverse andre oplysninger – fx om intranet og tøj i vuggestuen. Derefter ringer du til dit barns stue, og I laver en aftale om et møde på barnets første vuggestuedag – et møde med den pædagog, som bliver den nærmeste voksne i opstartsperioden. På mødet den første dag deltager både du og dit barn på stuen. Du fortæller om dit barn, og barnet får mulighed for at være på stuen og se pædagogen.

    Vi er i tæt kontakt med dig i opstartsperioden, så vi fx kan ringe eller sende en SMS, når barnet sover eller hvis der er brug for, at du henter lidt før end aftalt.

    Dit barn starter med korte dage, hvor du som forælder kun er væk i kortere tid ad gangen. Vi øger langsomt dagens længde afhængigt af barnets trivsel. Vi anbefaler, at du har cirka 14 dage til rådighed til "at lære barnet at gå i vuggestue”.

    Vi vægter det højt, at vi allerede ved opstarten får et åbent, ærligt og tillidsfuldt samarbejde, da det giver de bedste betingelser for, at barnet bliver trygt og hurtigere føler sig som en del af stuen/huset.  

     

    Mere om samarbejde med forældre

    Under Fælles i dagtilbuddet > Samarbejde med forældre kan du læse meget mere om samarbejdet mellem vuggestue/børnehave og hjem. Du kan blandt andet læse om samtaler og møder, forældreråd, bestyrelse og forældretilfredshed.

    Samarbejde med forældre

     

    Du kan læse, hvordan vi arbejder med dit barns udvikling, trivsel, læring og dannelse i Frederiksbjerg Dagtilbud under Fælles i dagtilbuddet > Dit barns udvikling og trivsel

    Dit barns udvikling og trivsel

     

    Sidst opdateret: 7. november 2023